Digiajastu võlu. Berliini eestlased kutsuvad toidukultuuri loengusarjale

566

Berliini Eesti Kultuuriselts KAMA pöörab sel sügisel tähelepanu toidule ja sellega seotud kombestikule. Toidukultuurile pühendatud loengusarja avaloeng leiab aset laupäeval, 18. septembril kell 16 (CET), mil tuntud sotsiaalteadlane ja toidublogija Pille Petersoo kõneleb toidust ja identiteedist. Loeng toimub Zoomi keskkonnas.

Pille Petersoo õppis Tartu ülikoolis sotsioloogiat ja politoloogiat, hiljem omandas Edinburghi ülikoolis rahvusluse magistrikraadi ja sotsioloogia doktorikraadi. Doktoritöö teemaks oli rahvusliku identiteedi kujunemine läbi teisestamise (ingl k ‘othering’). Peale kahte järeldoktorit Šotimaal naases Pille Tallinna ülikooli, kus luges toidusotsioloogia ja rahvusluse sotsioloogia loengukursuseid. Vahepeal on Pille keskendunud toiduteemadele, olles 1998. aastal asutatud Nami-Nami retseptikogu looja ja eestvedaja ning 2012. aastast ka ajakirja Kodu&Aed köögitoimetaja. 2021. aasta sügisest on Pille Tallinna ülikooli sotsioloogialektor.

Registreerimine: https://forms.gle/dE54axbox4gaFc9M6
Lisainfo: moc.o1713230413ohay@1713230413oosre1713230413tep1713230413

Järgmiste loengute toimumisajad:

L, 30. oktoober kl 16 (CET) – Hoidistamise ajalugu ja tänapäev Eestis – Ester Bardone, Tartu Ülikool

L, 20. november kl 16 (CET) – Eesti toidumälestused arhiivimaterjalides ja memuaarides – Anu Kannike, Eesti Rahva Muuseum

L, 11. detsember kl 16 (CET) – Väliseesti toit – Riina Reinvelt, Eesti Rahva Muuseum

Loengusarja läbiviimist toetab Eesti Kultuurkapital.

Berliini Eesti Kultuuriselts KAMA juhatus

Eelmine artikkelKati Lindström 2020 aasta Antarktika ekspeditsioonist
Järgmine artikkelHain Rebas “Läget ur en Baltisk myras perspektiv”