Lauri Metsvahi soolokontserdid Musikaliskas, Norrlandsoperas, Estonias

2222

Lauri Metsvahi – en sverigeest i Blåsarsymfonikerna  


Lauri, Sul tuleb üks tõeliselt põnev kevad. Räägi sellest lähemalt!

Tõepoolest! Minu muusikukarjääri seni tähtsamaid verstaposte on tulekul. Minu orkester – Blåsarsymfonikerna – on tellinud teose, kus esitan orkestri ees löökpillidel soolot ja nemad saadavad. Teose kirjutas helilooja Benjamin Staern ning esiettekanne toimub
16. märtsil Musikaliska kontserdimajas aadressil Nybrokajen 11. Reisime sama kavaga ka päev hiljem Umeåsse ning 23. märtsil Tallinna.

Lisaks sellele on mul au anda kammerkontsert täiesti üksi omaenda põneva kontseptiga
1. veebruaril kell 11:30. Tegemist on lõunakontserdiga, kus pakutakse lisaks suurepärasele muusikale ka maitsvat suppi!

Kuidas pileteid saab osta?

Pileteid saab soetada musikaliska.se aadressilt. Rahvuskaaslastele võin jagada 16. märtsi kontserdile ka allahindlust. Kes teab, et saab ja tahab tulla, võib julgelt endast teada anda e-mailile  es.ak1719330713silak1719330713isum@1719330713ihavs1719330713tem.i1719330713rual1719330713  ning jagan koodi, millega saab pileti keskpõrandale osta poole hinnaga.

Lauri Metsvahi
Sündis 1988. a. Tallinnas ning õppis muusikat Tallinna Muusikakeskkoolis, mille lõpetas 2008. aastal cum laude klassikaliste löökpillide erialal. Seejärel jätkas ta õpinguid samaaegselt kahes koolis: Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias klassikaliste ja Georg Otsa nim. Tallinna Muusikakoolis pop-jazz löökpillidega. 2011. aastal asus Lauri õppima Stockholmi Kuninglikku Muusikakõrgkooli, kus 2015. aastal omandas magistrikraadi klassikaliste löökpillide orkestrisuunal ning 2018 solistidiplomi kammermuusika suunal. Alates 2016. aastast töötab Lauri Metsvahi löökpillimängijana Stockholmi Puhkpillisümfoonikutes. Sageli teeb ta kaasa ka Kuningliku Filharmoonia, Gävle Sümfooniaorkestri, Västerås Sinfonietta, Rootsi Raadioorkestri ning paljude teiste kollektiivide töös.

Lauri mängis Euroopa Liidu Noorteorkestris aastatel 2012-2014 esimese eestlasest löökpillimängijana selle kollektiivi üle 40-aastase ajaloo jooksul. Rahvusvaheliselt on ta osalenud veel Läänemere Filharmoonia, Maribori Noorteorkestri ning Prantsuse-Saksa Noortefilharmoonia tuuridel. Eestis on ta töötanud mitmetes orkestrites, sh Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris, Rahvusooper Estonia sümfooniaorkestris, Tallinna Kammerorkestris, Narva linnaorkestris, Pärnu linnaorkestris jpt. Lisaks on ta aktiivselt kaasa teinud Eesti juhtivas löökpilliansamblis PaukefEst ja kaasaegset muusikat viljelevas ansamblis YXUS.

  • Kontsert supiga: Djentophonic Ensemble. Solist Lauri Metsvahi 1/2 kl 11.30 INFO
  • Kontsert “Läänemere heli” Kavas: André, Sibelius, Staern, Tubin, Tarrodi. Solist Lauri Metsvahi 16/3 kl 15 Stockholmis INFO
  • Kontsert “Läänemere heli” 17/3 kl 15 Umeås INFO 
  • Kontsert “Läänemere heli” 23/3 kl 19 Tallinnas INFO 

Rahvuslik Kontakt toimetus


Du har en riktigt intensiv vår att se fram emot. Berätta!

En av de viktigaste delmålen i min musikerkarrjär börjar närma sig. Min orkester – Blåsarsymfonikerna – har beställt ett verk för slagverkssolist och orkester. Tonsättare är Benjamin Staern och verket kommer att ha sitt uruppförande den 16 mars i Musikaliskas konsertsal, Nybrokajen 11. Vi kommer att resa med samma program redan dagen efter till Umeå och till Tallinn den 23 mars.

Utöver det har jag fått äran att ge en alldeles egen kammarkonsert med ett egenskapat spännande koncept. Konserten sker den 1 februari kl 11.30 och är en så kallad lunchkonsert där man även serveras god soppa!

Biljetter kan köpas på musikaliska.se. Till dem som kontaktar mig via e-post es.ak1719330713silak1719330713isum@1719330713ihavs1719330713tem.i1719330713rual1719330713 kan jag ge rabatt till konserten den 16 mars.

Lauri Metsvahi, f. 1988, började sin musikerutbildning i Tallinn Musikgymnasium där han gick ut cum laude år 2008 med klassiskt slagverk som huvudinstrument. På hösten samma år fortsatte han på två skolor samtidigt – i Estlands Musik- och Teaterakademi på dem klassiska instrumenten och i Georg Ots Music School på pop-jazz trumset. Sedan 2011 studerade Lauri på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Där tog han sin masterexamen i orkesterslagverk år 2015 och kompletterade den med ett diplom på avancerad påbyggnadsnivå i kammarmusik- och solistinriktningen år 2018.

Sedan oktober 2016 arbetar Lauri som slagverkare i Blåsarsymfonikerna i Stockholm. Förutom det spelar han ofta med Kungl. Filharmonikerna, Gävle Symfoniorkester, Västerås Sinfonietta, Sveriges Radios Symfoniorkester och Folkoperan som frilansare. Lauri är en stolt alumnus av European Union Youth Orchestra (2012-2014) och Östersjö Filharmonin (2016-2018). I sitt hemland har han spelat med de flesta orkestrar, däribland Estlands Nationalsymfoniker, Estonian National Opera Orchestra, Tallinn Kammarorkester, Nordic Symphony Orchestra, Narva Stadsorkester, Pärnu Stadsorkester osv. Förutom det har Lauri varit mycket aktiv som kammarmusiker i Estlands främsta slagverksensemblen PaukenfEst och en av landets mest framgångsrika nutida musik grupper YXUS Ensemble.

  • Soppkonsert: Djentophonic Ensemble. Solist Lauri Metsvahi 1/2 kl 11.30 INFO
  • Konsert “Baltic Sea Sound” André, Sibelius, Staern, Tubin, Tarrodi. Solist Lauri Metsvahi 16/3 kl 15 Stockholm INFO
  • Konsert “Baltic Sea Sound” 17/3 kl 15 Umeå INFO 
  • Konsert “Baltic Sea Sound” 23/3 kl 19 Tallinn INFO 

Redaktionen av Rahvuslik Kontakt

 

Eelmine artikkelNaised Köögis – terava keelega võluvad naised
Järgmine artikkelEestist, globaalsest eestlusest jm – sõna saavad Eesti erakondade esindajad