#Estival2018 galaõhtu oli tõeline sajandi pidu

1392
Foto: Kamil CamKam Janowski

Laupäeval, 17. veebruaril tähistasid rootsieestlased Stockholmis Eesti Vabariigi 100. juubelit uhkelt ja suurejooneliselt Stockholmi raekojas. Koht on laiemale avalikkusele tuntud Nobeli pidustuste TV-ülekannetest. Rootsieestlased on siin ka varem pidanud suuri ESTO pidusid koos teiste eestlastega üle maailma. 

Sajandipeole tulid kohale ka paljud need, kes muidu eestlaskonna üritustel tavaliselt ei osale. Väärikas tähtpäev andis põhjust kõigile, kel Eesti südames, tulla ühiselt tähistama, et naaberriik Eesti on vaba! Eesti on edukas! Eestlased on vabad Euroopa Liidu kodanikud!

Kohal oli ka Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas ning Rootsi elamu- ja digiminister Peter Eriksson. 

Fotogalerii: https://www.facebook.com/pg/Estival2018/photos/?tab=album&album_id=1678908088813869

Sirle Sööt
sirle.soot@sverigeesterna.se

Foto: Kamil CamKam Janowski