Stockholmi Eesti Huvikooli Draamastuudio käis Eesti Keeleklubil Göteborgis sünnipäeval

2878

På svenska: Estniska Kulturskolan i Stockholm hälsade på Estniska språkklubben i Göteborg på dess födelsedag


28. mail oli Göteborgi Eesti Maja laste päralt. Eesti Keeleklubi Göteborgis tähistas oma 5. sünnipäeva ja oli selleks puhuks külla kutsunud Stockholmi Eesti Huvikooli Draamastuudio etendusega ”Lumekuninganna”.

lumekuninganna-goteborgis-24-05-2016
Kaj (Martin Vahermägi) suudleb Lumekuninganna (Angelica Suiste) kätt
lumekuninganna-goteborgis-24-05-2016-kai-ja-gerda
Kaj (Martin Vahermägi) ja Gerda (Tindra Vahermägi)

Etendus läks kenasti ilma suuremate viperusteta. Draamastuudio lapsed tõestasid taas, et teatrimäng  on lahe ja tore tegevus, mida nad tõeliselt naudivad. Kuigi laste uneaeg oli pärast reisi olnud napp ja peaproov väsitav, mängisid kõik suure pühendumusega, elades oma rollidesse sisse nagu professionaalsed näitlejad seda teevad. Ka lapsed, kes kunagi polnud Lumekuningannast raamatut lugenud ega filmi näinud, said loost aru ja elasid Kai ning Gerda loole kaasa.

Eestikeelset teatrietendust oli tulnud vaatama  ligi nelikümmend väikest ja suurt teatrikülastajat. Kõige pisem teatrikülastaja oli vaid 10-päevane. Rõõm oli näha publikus ka neid, kes ise Göteborgis on teatrit teinud.

Pärast etendust avati kohvik ja grillbaar. Lapsevanemad olid küpsetanud kooke ja pirukaid, grillitud hamburgerid valmisid kohapeal. Eesti Maja taga asuv mänguväljak oli naerukilkeid ja eestikeelset suminat täis. Lastega mängiti ringmänge ja korraldati teatevõistlusi.  Stockholmi ja Göteborgi lapsed leidsid omale palju uusi mängusõpru.

Stockholmi Eesti Huvikooli juhataja Sirle Sööt ja Göteborgi Eesti Keeleklubi juhataja Kaja Jakobsen 25.05.2016 Göteborgi Maja ees.  Foto: Aili Suiste Rundin

Enamik draamastuudio lastest koos oma vanematega elasid Göteborgi Keeleklubi perede juures. Nii oli ka lapsevanematel võimalik omavahel lähemalt tuttavaks saada. Järgmisel päeval mindi ühiselt Lisebergi, kus nii väikestel kui suurtel oli lõbu, lusti ja põnevust küllaga.

Stockholmi Eesti Huvikool tähistab 18. detsembril oma 10. juubelit. Selleks puhuks valmib lühinäidend “Huvikolli sünnipäev” ja külla on oodata jõuluvana ning lapsi lähemalt ja kaugelt. 

Sirle Sööt
moc.l1719329855iamg@1719329855toos.1719329855elris1719329855
Stockholmi Eesti Huvikooli juhataja


28 maj var Göteborgs estniska hus i barnens regi. Estniska språkklubben i Göteborg firade sin femårsdag och hade i samband med denna händelse bjudit in Stockholms Estniska Kulturskolas dramaskola med föreställningen ”Snödrottningen”. 

lumekuninganna-goteborgis-24-05-2016
Snödrottning (Angelica Suiste) och Kaj (Martin Vahermägi)

Föreställningen gick bra utan några större missöden. Dramaskolans barn bevisade återigen att det är trevligt och roligt att spela teater, något som de verkligen njuter av. Även om barnen hade lite tid att sova efter resan och genrepet var utmattande, spelade alla med stor hängivenhet och levde in i sina roller som professionella skådespelare gör. Även de barn som aldrig läst boken om  Snödrottningen eller sett filmen, förstod handlingen och levde med i Kais och Gerdas berättelse. 

lumekuninganna-goteborgis-24-05-2016-kai-ja-gerda
Kaj (Martin Vahermägi) och Gerda (Tindra Vahermägi)

Nästan 40 små och stora teaterbesökare hade kommit för att titta på den estniska teaterföreställningen. Det var en glädje att se också dem i publiken som själva spelat teater i Göteborg. 

Efter föreställningen öppnade kafét och grillbaren. Föräldrarna hade bakat kakor och piroger, hamburgare grillades på plats. Lekplatsen utanför Estniska huset var full av tjutande skratt och sorlande estniska. Stockholms och Göteborgs estniska barn hittade många nya lekkamrater. 

Större delen av dramaskolans barn bodde tillsammans med sina föräldrar hos språkklubbens familjer. På så vis fick även föräldrarna möjlighet att lära känna varandra. Nästa dag var man på Liseberg där såväl de stora som de små hade det nog så roligt, lustfyllt och spännande tillsammans.  

goteborgi-eesti-keeleklubi-5-kaja-jakobsen-ja-sirle-soot-25-05-2016-goteborgi-eesti-maja-ees
Sirle Sööt och Kaja Jakobsen framför Estniska Huset i Göteborg 25.05.2016 Foto: Aili Suiste Rundin

Estniska Kulturskolan i Stockholm firar sin tioårsdag den 18 december. För att fira årsdagen har Kulturskolans dramastudio tagit fram en föreställning “Huvikolls kalas”. Jultomten och barn från när och fjärran kommer att delta.  

SIRLE SÖÖT
moc.l1719329855iamg@1719329855toos.1719329855elris1719329855
Estniska Kulturskolans föreståndare 

Estniska Kulturskolan i Stockholm 
Hemsida: www.estniskakulturskolan.se 
Kontakt: moc.l1719329855iamg@1719329855nalok1719329855srutl1719329855ukaks1719329855intse1719329855 

Estniska språkklubben i Göteborg 
Hemsida: Grupp Facebookis 
Kontakt: 070-786 73 55 

 


 

Eelmine artikkelTeaduslik Selts kutsub tähistama eestikeelse ülikooli 97. aastapäeva
Järgmine artikkelEesti Kooli jõulupidu