Eesti Kooli jõulupidu

2423

På svenska: Estniska Skolans julfest


EESTI KOOLI JÕULUPIDU UUES KOHAS

Stockholmi Eesti Kooli traditsiooniline jõulupidu toimub laupäeval, 10. detsembril 2016. a. BROMMA GÜMNAASIUMIS, Nyängsvägen 152-154, 167 56 Bromma (T-bana Stora Mossen, roheline liin). Uksed avatakse kl. 12.00 ja eeskava algab kl. 14.00. Pääsmeid (80:- / täiskasvanu, 40:- / kooliealine laps. Koolieelikud ja Eesti Kooli õpilased tasuta) saab osta kassast koha peal. Kassas müüakse ka jõuluvana pakki (hind 40:-) lastele, kes ei käi Eesti Koolis. Eesti Kooli õpilased ja Stockholmi Eesti Lasteaia lapsed saavad paki tasuta.

Jõulupeo eeskavas on palju toredat ja huvitavat. Esimeses osas esinevad õpilased laulude ja pillimänguga. Kooli muusikaõpetajad koostöös Kultuurikooli õpetajatega valmistavad ette kava, kus õpilased laulavad, mängivad plokkflööti ja keelpille. Esimese osa lõpetab kooli õpilaskoor esitades kauni Luutsiarongkäigu.

Jõulupeo teises osas esitatakse traditsiooniline näidend, mille alguses selgub aga probleem. Nimelt tuleb jõuluvana staabist teade, et jõulud jäävad sel aastal ära. Mis nüüd teha? Otsitakse jõule üle terve maailma – Mehhikos, USA-s ja Prantsusmaal. Kuidas päästa jõule? Näidendisse, kuhu on ka põimitud tantsunumbrid, on koostanud Eesti Kooli õpetajad Annika Aksberg, Lija Langerpaur, Patrik Slimane ja Monica Wiklund ja õpilased.

Enne eeskava ja vaheajal on võimalik külastada lastevanemate poolt korraldatud einelauda, uudistada Tammelehe jõululaata, kus müügil õpilaste meisterdatud esemed ning kohata sõpru ja tuttavaid.

Jõulupidu kuulub Eesti Kooli õppeprogrammi ja eesmärgiks on anda õpilastele esteetilist elamust ja esinemiskogemust. Teine tähtis eesmärk on võimaldada publikul tutvuda Eesti Kooli tegevusega ja luua kõigile jõulumeeleolu.

EESTI KOOL ÜTLEB KÕIGILE SÜDAMEST TERE TULEMAST JÕULUPEOLE!

ESTNISKA SKOLANS JULFEST I NYA LOKALER

Estniska Skolans traditionella julfest äger rum lördagen den 10 december 2016 i BROMMA GYMNASIUM, Nyängsvägen 152-154, 167 56 Bromma (T-bana Stora Mossen, gröna linjen). Kassan öppnar kl 12.00 och scenprogrammet börjar kl 14.00. Entréavgiften är 80:-/vuxen och 40:-/skolbarn. För förskolebarn och Estniska Skolans elever är festen gratis. I kassan säljs också godispåsebiljetter à 40:- till barn som inte går i Estniska Skolan. Estniska Skolans elever och barn i Estniska Förskolan får biljetten utan kostnad.

Julfesten innehåller många trevliga och intressanta inslag. I första avdelningen uppträder eleverna med sånger och instrumentalspel. Skolans musiklärare tillsammans med Kulturskolans lärare övar med eleverna som kommer att framföra ett program där det sjunger, spelar blockflöjt och stråkinstrument. Avslutningsvis blir det ett vackert Luciatåg med skolans elevkörer.

I andra avdelningen får vi se en pjäs där det dock har dykt upp ett allvarligt problem. Från jultomtens högkvarter kommer nämligen ett meddelande om att det inte blir någon jul i år. Vad ska vi göra? Sökandet efter julen pågår i hela världen, i Mexiko, USA och Frankrike. Hur ska vi rädda julen? Pjäsen, som också innehåller dansnummer, har sammanställts av Estniska Skolans lärare Annika Aksberg, Lija Langerpaur, Patrik Slimane och Monica Wiklund tillsammans med eleverna.

Julfesten är en del av studieprogrammet i Estniska Skolan och syftet är att ge eleverna estetiska upplevelser och scenerfarenhet. Vi vill också visa upp Estniska Skolans verksamhet för vår publik och bidra till en skön julstämning.

VARMT VÄLKOMMEN TILL ESTNISKA SKOLANS JULFEST!

Eelmine artikkelStockholmi Eesti Huvikooli Draamastuudio käis Eesti Keeleklubil Göteborgis sünnipäeval
Järgmine artikkelInspiratsioonipäev Uppsalas