Perepiknikul Drottningholmis sooviti üksteisele kaunist suvepuhkust

2094

På svenska: Vi önskade varandra en skön sommar på picknick i Drottningholms slottspark


Pühapäeval, 5. juunil kohtusid eesti pered juba üheksandat aastat järjest maalilises Drottningholmi pargis piknikul. Nagu ikka oli meil kaasas sinimustvalge lipp, mis lehvis tuule käes vana tammepuu õõnes, rõhutades rahvusromantilist meeleolu. Lapsed said vabalt avaral muruväljakul lustida ning lapsevanematel oli võimalus omavahel juttu ajada.

Lisaks lastega peredele olid piknikule tulnud ka rahvatantsurühma Virvel tantsijad ning üks nooruslik vanapaar Uppsalast. Lapsi lugesime kokku 38.

Perepiknikust on saanud üks tore traditsioon. Enne suurt suvepuhkust saadakse veel kord kokku Huvikoolis tuttavaks saadud peredega, räägitakse üksteisele oma suveplaanidest ja soovitakse hääd suve. Piknikule tulevad ka rootslastest elukaaslased, kes muidu Huvikooli koolipäevadel kaasas ei käi. Ka neljajalgsed sõbrad võetakse kaasa. Peaaegu alati tuleb piknikule ka uusi peresid, kes lahkelt seltskonda vastu võetakse.

Hoolimata tuulisest ja jahedast, ent päikeselisest suveilmast oli kõigil lõbus ja tore. Lapsevanemate endi juhtimisel mängiti mädamuna jt pallimänge, viktoriini ja lõbusaid sportlikke mänge.

Viktoriini teemaks oli sellel aastal ”Lumekuninganna”. Täispunktid kogusid lausa 10 võistkonda: Kokatädid, Celine & Edward, Sara & Sanna, Hanna-Mia & Maria & Anna, Must auk, Mõigu KEK, Roosa Rapuntsel, MM&RR, Michael Jackson ning Ronja & Ruben. Võitjateks osutusid ilmselgelt need, kel draamastuudio etendus ”Lumekuninganna” hästi meeles.

Šokolaadimedali ja mahlajoogi ning ühe raamatu või CD-plaadi said Huvikoolilt kingiks kõik lapsed. Hea eestikeelne raamat või heliplaat kulub marjaks ära, kui perega suvel autoga reisima minnakse.

Perepiknikul toimunud kalli-ralliga lõppes Stockholmi Eesti Huvikooli beebikooli, mudilasringi ja draamastuudio järjekordne õppeaasta. Huvikooli egiidi all toimuv Suvekodu Metsakodus on aga alles veel ees, enne kooli algust augustikuus.

Huvikooli juhatajana soovin tänada kõiki peresid ja juhendajaid, kes sellel õppeaastal Huvikoolis kaasa tegid! Laste säravad silmad ja naerunäod on parim tunnustus Huvikooli korraldajatele!

Huvikooli nimel soovin kõigile kaunist suvepuhkust!

70 lapse ja 20 juhendajaga kohtume juba augustikuus Metsakodus 1.-12. augustil. Mudilasringi ja draamastuudiosse ootame kõiki vanu ja uusi õpilasi 11. septembril, et üheskoos õppida eesti keelt ja viljeleda eesti kultuuri ning leida uusi sõpru ja tuttavaid. Sügisel algab Huvikooli kümnes tegevusaasta, mida meil on kavas tähistada mitme toreda üritusega.

Sirle Sööt, moc.l1716340772iamg@1716340772toos.1716340772elris1716340772
Stockholmi Eesti Huvikooli juhataja
www.estniskakulturskolan.se


På söndagen, den 5 maj träffades ett antal estniska familjer för nionde året i rad på en picknick i Drottningholms slottspark.

Som vanligt var vi utrustade med en estnisk flagga som blev installerad i en gammal ek för lite nationalromantisk stämning. Barnen lekte på den öppna ängen medan vuxna umgicks sinsemellan.

Utöver barnfamiljer hade även folkdansare från Virvel anslutit sig samt ett par ungdomliga seniorer från Uppsala. Antalet barn räknades till 38.

Familjepicknicken har blivit en trevlig tradition. Man träffas en sista gång för att avsluta verksamheten i Kulturskolan för säsongen, pratar om sina sommarplaner och önskar varandra en skön sommar. Ofta deltar även de svenska andra hälfterna som annars inte syns så ofta i Kulturskolan. Även fyrfota vänner är välkomna. Nästan alltid kommer
någon ny familj till picknicken som tidigare inte har deltagit i Kulturskolans aktiviteter.

Trots det blåsiga och svala men soliga vädret hade vi kul med lekar under ledning av föräldrar. Vi lekte gamla bollspel och sällskapslekar samt hade traditionsenlig frågesport som i år gick på temat “Snödrottningen”. Alla rätt svarade till och med hela tio tävlingslag
– de som väl kom ihåg detaljerna kring årets föreställning i Kulturskolans teaterstudio. Alla barn fick pris i form av en chokladmedalj och dricka samt en bok eller CD skiva med något att läsa/lyssna på under sommarens resor.

Verksamhetsåret för Kulturskolan avslutades med en kramkalas.

Som föreståndare för Kulturskolan vill jag tacka alla familjer och lärare/ledare som har varit aktiva i verksamheten under det gångna året. Barnens tindrande ögon och glada skratt är det bästa berömmet för alla delaktiga.

Jag önskar er alla en trevlig sommar!

70 barn och 20 ledare träffas redan den 1 – 12 augusti i Metsakodu. Övrig verksamhet börjar på söndagen den 11 september då det 10:e verksamhetsåret för Stockholms Estniska Kulturskola åter startar för att tillsammans bevara och utveckla sitt estniska, skapa, vara kreativ och träffa gamla och nya kompisar.

Sirle Sööt
Föreståndare för Estniska Kulturskolan i Stockholm
moc.l1716340772iamg@1716340772toos.1716340772elris1716340772

Översättning till svenska: Taave Sööt Vahermägi
moc.l1716340772iamg@1716340772igamr1716340772ehav.1716340772evaat1716340772

Eelmine artikkelEdukas ärinaine Piret Mürk-Dubout kuulab tähtsate otsuste tegemisel oma südame häält
Järgmine artikkelEestlased, puud, kivid ja linnud Skogskyrkogårdeni kalmistul