Võidupüha paraad toimus sellel aastal Narvas

  92

  23. juunil peetakse Eestis võidupüha, millega tähistatakse Eesti võitu Võnnu lahingus Landesveeri üle 23. juunil 1919. 

  Sellel aastal toimusid võidupüha sündmused Narvas. Kell 7 heisati Eesti lipp Hermanni linnuses. Seejärel toimus mälestussündmus Garnisoni kalmistul, kus peaminister Kaja Kallas pidas kõne ning asetati lillepärjad Vabadussõja mälestussamba jalamile. Kalmistult suunduti Aleksandri kirikusse, kus toimus võidupüha oikumeeniline jumalateenistus. Päeva tippsündmus – võidupüha paraad algas kell 11 Narva keskväljakul, Peetri platsil. Traditsiooniliselt tervitasid kõiki üksusi ja rahvast Eesti Vabariigi President Alar Karis, Kaitsevägede ülemjuhataja kindral Martin Herem ning Kaitseliidu juht kindralmajor Ilmar Tamm. Pärast paraadi oli kõigil võimalus tutvuda kaitseväe, liitlaste, külaliste ja Kaitseliidu lahingutehnikaga Peetri platsil ja Puškini alleel.

  Galerii:
  Eesti lipu heiskamine linnuses
  Paraad

  Kõned: 
  Peaminister Kaja Kallas Garnisoni kalmistul
  EV President Alar Karis võidupüha paraadil
  Kaitseliidu ülem Ilmar Tamm võidupüha paraadil

  RAHVUSLIK KONTAKT

  Eelmine artikkelXXVIII LEERILAAGER METSAKODUS ROOTSIS
  Järgmine artikkelEestirootslaste V laulu- ja tantsupidu “Kaugemalt ja lähemalt”