Andres Maimik & Rain Tolk #NÖFF-il oma filmiga “Minu näoga onu”

2045

Kolmapäeval, 22. novembril kell 18 on Novembriööde filmifestivali #NÖFF eelviimane filmiõhtu. Kavas on film “Minu näoga onu”, mis esilinastus oktoobris. Eriline on õhtu sellepoolest, et filmisõpradega tulevad kohtuma rezissöör Andres Maimik ja peaosatäitja Rain Tolk. 

“Minu näoga onu” sobib hästi jõulueelsesse aega. On ju jõulud see aeg, kui minnakse vähemalt korraks oma esivanematele külla. Isegi siis, kui need suhted ei ole soojad ja lähedased ning see võib tunduda tülika kohustusena. Esivanemaid me ei saa ju valida. Nad on meil kõigil sellised nagu nad on. 

Selles filmis ei ole jõulud, vaid kesksuvi, mil hoopis peategelase sassiläinud ellu tungib ootamatult tema isa, kes nõuab, et poeg tema eest hoolitseks. 

Film on huvitav, haarav, julge, liigutav, naljakas ja kurb samaaegselt. Nii erootilised kui loodusstseenid pakuvad visuaalset naudingut. Ilus, erutav, tunnen neid vaadetes. 

Elust tülpinud isa Raivot mängiv Roman Baskin on oma rollis nii ehe. Tõeline töll! Niisamuti on Rain Tolk poja Hugo rollis loomulik ja kindel, justkui mängikski iseennast. Sellist heasüdamlikku, pehmet, unistavat ja pühendunud kultuurmeest, kellel lihtsalt ei vea. Tugeva ja  eneseteadliku psühhoterapeudi rolli mängiv Evelin Võigemast särab oma rollis ja tervendab kogu lugu, millele vaataja aktiivselt kaasa elab ja püüab aimata, kuidas see kõik lõppeda võiks.   

Kuidas selle filmi tegemine sujus ja kuidas tegijad tulemusega ise rahule jäid, kuuleme juba kolmapäeval Maimikult ja Tolgilt endilt. 

SIRLE SÖÖT
moc.l1721879629iamg@1721879629toos.1721879629elris1721879629

Eelmine artikkelStockholmi Eesti Kool otsib direktorit
Järgmine artikkelprof. Martin Ehala arutles teemal kuidas rahvad tekivad ja kaovad