REL kultuuriauhind 2016 Liine Carlssonile

2567
Liine Carlsson Stockholmi Eesti Majas aprillis 2016 Foto: Aili Suiste Rundin

På svenska: Sverigeesternas Riksförbunds Kulturpris 2016 till Liine Carlsson


Rootsi Eestlaste Liidu kultuuriauhinna kolleegium koosseisus Maarja Talgre, Pille-Mai Laas, Maria Kiisk, Jaan Seim ja Aho Rebas otsustas 2016. a. REL kultuuriauhinna summas 15 000 kr anda silmapaistva kultuurilise panuse eest sopran Liine Carlssonile. 

Liine on rahvusvaheliselt tipptasemel professionaalne ooperilaulja, kellel on tugevad juured eesti ühiskonnas ja kultuurielus. Ta on Göteborgi Eesti Kooli vilistlane, mitme eesti koori endine liige ja praegugi hinnatud solist eesti kooride üritustel. Liine laulmist on aastate jooksul hinnatud mitme stipendiumi ja ülistavate arvustustega. 

Liine Carlsson on õppinud Göteborgi Ooperistuudios, Malmö Muusikakõrgkoolis ja Stockholmi Ooperikõrgkoolis.  

Liine esineb tihti eesti publikule nii Stockholmis kui Göteborgis. Tänaseni kuulub ta Göteborgi Eesti Jõulukoori koosseisu, mis on üle 15 aasta esinenud kontserdiga igal Göteborgi eestlaste jõulujumalateenistusel. 

Aho Rebas, REL kultuuriauhinna kolleegiumi alaline sekretär 
es.oo1716345229hay@s1716345229abero1716345229ha1716345229
Foto: Aili Suiste Rundin


Sverigeesternas Riksförbunds kulturpriskommitté bestående av Maarja Talgre, Pille-Mai Laas, Maria Kiisk, Jaan Seim och Aho Rebas beslutade att tilldela operasångerskan Liine Carlsson förbundets kulturpris 2016 med 15 000 kr för hennes utomordentliga bidrag till det estniska kulturlivet i Sverige. 

Liine är professionell operasångerska i internationell toppklass och har djupa rötter i det sverigeestniska samhället och kulturlivet. Hon har gått i Estniska Skolan i Göteborg, hon har sjungit i många estniska körer och är idag en uppskattad solist vid estniska körevenemang. Liine har genom åren erhållit många stipendier och översvallande positiva recensioner. 

Liine Carlsson är skolad vid Göteborgs Operastudio, Malmö Musikhögskola och vid Operahögskolan i Stockholm.  

Liine framträder ofta för estnisk publik i såväl Stockholm som Göteborg. Hon tillhör fortfarande Göteborgs Estniska Julkör, som i mer än 15 år har sjungit på göteborgsesternas julaftonsgudstjänster. 

Aho Rebas, Sverigeesternas Riksförbunds kulturpriskommittés ständige sekreterare 
es.oo1716345229hay@s1716345229abero1716345229ha1716345229
Foto: Aili Suiste Rundin

Eelmine artikkelREL sai kodanikudiplomaatia tänukirja
Järgmine artikkelQuo vadis Stockholmi Eesti Maja 60+?