Skicka oss din familjs brödberättelse!


 

Aita koguda ja säilitada kultuuripärandit.

Juba mitu aastat järjest on REL-i osakonnad Gotlandil, Nynäshamnis ja Stockholmis korraldanud eesti rukkileiva küpsetamise talguid ja infopäevi. Huvi rukkileiva kodus küpsetamise vastu aina kasvab. Paljudes eesti peredes on oma leiva küpsetamise traditsioon lausa juurdunud.

Jagage oma leivalugu teistega! Kirjutage kuidas teie pere leivaküpsetamine alguse sai ja kuidas leivaküpsetamine teie peres käib. Lisage ka oma pere leivaretsept. Saatke oma leivalugu REL büroosse. Avaldame teie nõusolekul leivaloo ja retsepti ka Eesti Päevalehes.

   


 

 

Skicka oss din familjs brödberättelse!

Hjälp till att samla in och bevara vårt kulturarv.

Under redan ett par års tid har REL:s lokalavdelningar på Gotland, i Nynäshamn och Stockholm anordnat estnisk rågbrödsbakning och infodagar. Det finns ett växande intresse för hembakat rågbröd. I många estniska familjer är det rentav en cementerad tradition att baka sitt eget bröd.

Dela din brödberättelse med andra! Skriv hur brödbakningen tog sin början i din familj och hur din tradition ser ut idag. Bifoga även din familjs brödrecept. Skicka din brödberättelse till REL:s kansli. Med er tillåtelse publicerar vi även brödberättelsen och receptet i Estniska dagbladet.

Eelmine artikkelVälismaal maetud eestlaste ümbermatmisest kodumaa mulda
Järgmine artikkelOtsime lapsi, kes tahavad minna 2017 suvel tantsupeole