Stockholmi Eesti Huvikool ja Stockholmi Eesti Mudilaskoor pidasid ühiselt jõulupidu

159
Stockholmi Eesti Mudilaskoor esinemas jõuluvanale Foto: Sirle Sööt

Pühapäeval, 17. detsembril toimus Stockholmi Eesti Huvikooli ja Stockholmi Eesti Mudilaskoori ühine jõulupidu Stockholmi Eesti Majas. Jõuluvanale lauldi ja tantsiti, loeti luuletusi ja löödi patsi. Tundus, et jõuluvana teeb koostööd Eesti raamatukirjastustega, sest kingipakkidest vupsasid välja eestikeelsed juturaamatud ja mitmesugused töövihikud. Et jõuluvana on laste hulgas jätkuvalt pop-staari staatuses, siis loomulikult tehti jõuluvanaga ka pilti. Kui jõuluvana oli koduteele saadetud, vaadati ühiselt filmi ”Eija jõulud Tondikakul”, mängiti Eesti Lasteaia ruumides ja lapsevanemad said omavahel juttu ajada.

Tavaliselt on Huvikooli jõulupeol ka soe eesti jõulusöök, kuid sellel aastal tuli piirduda vaid soojade kaneelisaiadega, sest Eesti Majas on remont ja seltskondlike ruumide kasutamine on piiratud.

Mõndadele lastele oli see esimene kohtumine päris jõuluvanaga. Teatavasti Rootsi koolides ja peredes jõuluvana külas ei käi. Seega on eestipärane jõulupidu jõuluvanaga omamoodi eksootiline kultuurisündmus rootslastest lapsevanematele.

SIRLE SÖÖT

Draamastuudio õpilased esitamas laule etendusest “Kardemoni linna rahvas ja röövlid”, mis tuleb esitusele 17. märtsil 2024 Scala teatris Foto: Sirle Sööt
Mudilasringi mudilased esinemas õpetaja Carolin Krajnaki juhendamisel. Foto: Sirle Sööt
Huvikooli muusikaõpetaja Carolin Krajnak, juhataja ja draamaõpetaja Sirle Sööt, käelise tegevuse juhendaja ja laekur Maire Vill, maailmaparimate kaneelisaiade meister Taave Sööt Vahermägi jõuluvanaga Foto: Kaia Pensa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eelmine artikkelJõulueelsed koorikontserdid Stockholmis
Järgmine artikkelEesti Teaduslik Selts Rootsis tähistas emakeelse ülikooli aastapäeva