Mikael Laidre “Res publica, mitte vabariik”

574

Neljapäeval, 10. novembril kell 18.00 peab Eesti Teaduslikus Seltsis Rootsis ettekande Mikael Laidre teemal “Res publica, mitte vabariik” ning käsitleb ühe olulise poliitilise mõiste lätteid.

Suur osa meie kaasaegsest poliitilisest terminoloogiast pärineb antiigist. Sellest hoolimata ei pruugi mõistete sisu ajastute üleselt kattuda. Nii on ka „vabariigiga“, mis enamikes euroopa keeltes tuleb ladinakeelsest res publica. Erinevalt levinud arvamusest valitseb üsna tugev teaduslik konsensus, et res publica tähendus ei olnud algselt eksklusiivselt vabariiklik. Ettekanne keskendub res publica mõiste kujunemisele ja tähendusele antiikses Roomas, põgusate viidetega termini jätkuloole. 

Mikael Laidre on antiikajaloolane. Tal on King’s College London’ist bakalaureuse kraad ja magistrikraad University College London’ist. Oma igapäevatöös on Mikael Laidre diplomaat ning hetkel töötab Eesti saatkonnas Stockholmis. Ta on abielus ja kahe poja isa.

Ettekandeõhtu toimub eesti keeles Stockholmi Eesti Maja suures saalis, Wallingatan 34. Pakume kohvi ja teed. Ettekannet saab jälgida ka Zoomi teel klõpsates lingil või kopeerides brauseri aadressi ribale järgmise lingi:

https://us02web.zoom.us/j/86905043657?pwd=R001eFRFNnhrYlp6QzkvK2hVdXVDUT09

Meeting ID: 869 0504 3657
Passcode: 283066
 
PIRET VILLO
Eesti Teaduslik Selts Rootsis
Eelmine artikkelUus saatesari Eestisse tagasi kolinud eestlastest
Järgmine artikkelToetage Tartu Ülikooli stipendiumifondi Ukraina üliõpilastele!