Eesti film “Ükssarvik” (2019) @Stockholm

916

På svenska: Estnisk film “Enhörningen” (2019)


Eesti film “Ükssarvik” (2019) komöödia / draama 
AEG: Reedel, 20. novembril 2020 kell 18.00
KOHT: Oma kodus / Stockholmi Eesti Maja, Wallingatan 34
KORRALDAJA: Estetic filmiklubi
FILMIKLUBI TOETUS: 70/ 100 kr

COVID-19 pandeemia piirangute ajal saate turvaliselt vaadata filmi oma kodust. Ootame füüsiliselt Eesti Majja vaid neid kinosõpru, kellel kodus vaatamisvõimalus puudub. Pärast filmi on vestlus filmitegijatega Zoomis.

UUDIS! Osale filmiõhtul oma kodust
– Virtuaalne kinoseanss reaalajas

Kodust vaatamiseks tuleb esmalt tasuda filmi vaatamise tasu
a) Klubi Estetic liikmetele 70 kr
b) mitteliikmetele 100 kr
SWISH 072-519 04 80 või BG 537-1380 – selgitus “Ükssarvik”.
Seejärel saatke e-postiga teade moc.l1716342271iamg@1716342271citet1716342271sebul1716342271c1716342271, et soovite vaadata filmi kodust ja olete osavõtutasu maksnud.
Enne filmi algust saadetakse teile e-postiga virtuaalkino link, mis hakkab tööle täpselt kinoseansi alguses kell 18.00. 
Pärast filmi lõppu tuleb teile e-postiga Zoomi vestluse link, mille kaudu saate osaleda vestlusel filmitegijatega. 

Millest film räägib?

“Ükssarvik” on palju enam kui komöödia. “Ükssarvik” kergitab katet iduettevõtete pööraselt maailmalt ja aitab ka valdkonnast kaugetel inimestel aru saada maailmast, mille kohta käivaid edulugusid on kõik kuulnud, kuid saavutuste hinda teavad vähesed.

“Ükssarvik on midagi väga haruldast, väga müütilist, mis võib-olla on olemas, võib-olla ei ole olemas. Start-up-maailma keeles on üksssarvik idufirma, mille väärtus on vähemalt miljard dollarit,” selgitab filmitegija Rain Rannu, kes on ka ise iduettevõtja.

Peategelast Õiet mängiv Liisa Pulk tunnistas, et teadis enne filmimist start-up’idest väga vähe. “Viimased aastad Eestis räägitakse nii palju idufirmadest ja start-up’idest. Me kogu aeg loeme seda uudistest ja lehtedest, aga kui paljud eestlased üldse oskavad öelda, mis asi on idufirma? Sa tead, et Telliskivis toimetavad mingid inimesed, kes teevad midagi start-up’ilikku. Aga mis asi see on, mis see sisu on, minu arust see ongi see, mis on selle filmi suurim väärtus.”

Filmi võtted toimusid mõned nädalad Eestis ja ka ühe nädala San Francisco piirkonnas. 

Rannu kinnitas, et Eesti kuvand San Franciscos on jätkuvalt selline, et Eesti on start-up’ide kasvulava. “Eesti on riik, kus on elaniku kohta kõige rohkem start-up’e”.

Loe ka Arvustus. Pivot, pivot! Laperdava ükssarviku lugu. Andrei Liimets
 

Marko Mihkelson, Riigikogu väliskomisjoni aseesimees:

Ükssarvik on ülihea! Nii head huumorit Eesti filmilt poleks julgenud oodatagi ja kõik stereotüübid ja allhoovused olid väga hästi välja mängitud. Teemakaugele kindlasti ka väga hea sissejuhatus valdkonda. Startupimaastikul saab uueks “Kevadeks,” mida iga aasta uuesti vaadata.

Vaata treilerit SIIT

Avatud Stockholmi Eesti Maja Restoran.


Enhörningen (2019)

En start-up-komedi av teknologiföretagaren Rain Rannu, som berättar om två unga företagares väg från hemmagaraget till världens teknologiska Mecka, Silicon Valley. Den fartfyllda filmen ger en verklighetstrogen och färgrik bild av glädjeämnen och problem vid skapandet av ett teknologiföretag, av förtroenden och drömmar, av galenskap och dumdristighet. Inspiratörer har förstås varit världens alla Steve Jobsar, Bill Gatesar, Mark Zuckerbergar och Elon Muskar. Alla drömmer om miljarden. Berättelsen grundar sig på mer än 30 verkliga start-up-företagares ibland otroliga och komiska episoder och erfarenheter under de senaste 15 åren. Regissör: Rain Rannu.

Läs mer HÄR

Se trailer HÄR

Estniska Husets restaurang är öppen. 

 

Eelmine artikkelEstetic filmiklubis vaadati komöödiat “Ükssarvik” (2019)
Järgmine artikkelUus Eesti film “O2” NÖFFi lõpufilm kui kirss tordil