Eesti film “1944” (2015) @Stockholm

989

På svenska: estnisk film “1944” (2015)


Eesti film “1944” (2015)
AEG: Reedel, 6. novembril 2020 kell 18.00
KOHT: Stockholmi Eesti Maja, Wallingatan 34
KORRALDAJA: Estetic filmiklubi
FILMIKLUBI TOETUS: 50 / 70 kr

Teise maailmasõja otsustavad sõjasündmused Eestis 1944. Tegevus hargneb alates Sinimägede lahingutest juulis kuni Sõrve sääre langemiseni Punaarmee kätte novembri lõpus. Sõda näidatakse mõlema osapoole, nii Saksa kui Nõukogude armees sõdivate eestlaste silme läbi. Valikuid tuleb langetada mitte ainult sõduritel, vaid ka nende lähedastel. Teine maailmasõda oli eestlastele ka vennatapusõda. Süütud tunnevad ennast süüdi, suured süüdlased ei tunne midagi. Režissöör: Elmo Nüganen

Loe filmist lähemalt SIIT

Vaata treilerit SIIT

Stockholmi Eesti Maja Restoran on avatud õhtusöögiks.


“1944” (2015)
Andra världskrigets avgörande krigshändelser i Estland 1944. Förloppet skildras från striderna vid Blå bergen (Sinimäed) i juli tills Ösels sydspets Sõrve erövras av Röda armén i november. Man ser kriget från båda sidor, genom estniska soldaters ögon från både tyska och sovjetiska sidan. Inte bara soldaterna, utan även deras närstående måste välja sida. Det andra världskriget blev för esterna även ett krig mellan bröder. Oskyldiga känner skuld och de som har stor skuld känner ingenting. Regissör: Elmo Nüganen.

Läs mer om filmen HÄR

Titta på trailer HÄR

Estniska Husets Restaurang är öppen. 

 

Eelmine artikkelEesti film “Must alpinist” (2015) @Stockholm
Järgmine artikkelEesti film “Talve” (2019) @Stockholm