SESi Talvekontsert „Laulupeoga Jõuludesse“

1648

„Laulud nüüd lähevad kaunimal kõlal… “ ja „Ta lendab lillest lillesse, ta lendab mesipuu poole…“ – nende ridadeta ei ole enam võimalik laulupidusid ette kujutada!

Iga viie aasta tagant kogunevad kümned tuhanded lauljad, tantsijad ja külalised üle Eesti ja maailma Tallinna laulu- ja tantsupeole, et koos eesti keelt ja kultuuri pühitseda. Need suurejoonelised peod on kantud isegi UNESCO eestvõttel koostatavasse inimkonna suulise ja vaimse pärandi meistriteoste nimekirja. Järgmine laulupidu, pealkirjaks „Minu arm“, toimub juba 2019. aasta suvel.

Stockholmi Eesti Segakoor kutsub 15. detsembril 2018 kõiki Eric Ericsonhallenisse saama maitseproovi eesootava laulupeo lauludest. Lisaks ülal mainitud lauludele puudutavad kuulajate südant ja kõrva näiteks Miina Härma „Tuljak“, Gustav Ernesaksa „Kuulajale“ ning Eino Tambergi „Isamaale“. Muidugi ei unusta me ka lähenevat jõuluaega ning esitlusele tulevad muu hulgas “Valged Jõulud”, “Jul, jul, strålande jul” ja “Have Yourself a Merry Little Christmas”.

Et tekitada tõelist laulupeotunnet, on kooril külas Tartu Laulupeomuuseumi Segakoor ja Põhja-Eesti Pimedate Ühingu Puhkpilliorkester. See tähendab, et laval seisab korraga kuni 80 lauljat! Puhkpilliorkestrid on aga olnud laulupidude lahutamatu osa traditsiooni algusest alates.

Piletid talvisele kontserdile on saadaval kohapeal ning maksta saab nii sularahas kui ka Swishiga.

Pileti hinnaks:

Täiskasvanud 150.-, lapsed 100.-, Perepilet 400.- (2 täiskasvanut ja lapsed)

Traditsiooniliselt korraldab SES kontserdi eel ja vaheajal kohviku, kust saab osta koduseid kooke ja jooke.

Stockholmi Eesti Segakoor on eestlaste ja Eesti sõprade koor, kus laulupeoaastal on liikmeid kuuekümne ringis. Koor on tegutsenud üle 15 aasta ja selle aja jooksul andnud igal aastal kaks suurt kontserti, osalenud laulupidudel, esinenud pidulikel tähtsündmustel Rootsis ja Eestis ning teinud koostööd erinevate orkestrite, dirigentide ja kooridega mõlemast riigist. Koorijuhtideks on Epp Jaansoo ja Kaspar Kõrvits, Henry Turu ja Toomas Tuulse, kes kõik on professionaalsed muusikud ja meie publikule juba ammu tuttavad.

Autorid: Reelika Kirna/Kristiina Rajaleid

Plakat:Taavo Kask

Eelmine artikkelTere tulemast Eesti Kooli jõulupeole!
Järgmine artikkelSuvekodude traditsiooni jätkamine nõuab suurt pingutust ja head koostööd