Topeltidentiteet ja mitmekeelne pere – teaduslik vestlusõhtu 24. märtsil Boråsis

2058
Virve-Anneli Vihman. Foto: Postimees

Föreläsning och diskussion om dubbelidentitet och flerspråkig familj 


Eesti Keele Selts Boråsis kutsub kõiki 24. märtsil loengule ja vestlusõhtule “Topeltidentiteet ja mitmekeelne pere”, mida juhib Tartu Ülikooli rakenduslingvistika lektor ja eesti keele vanemteadur Virve-Anneli Vihman.

Virve-Anneli Vihman ei ole lihtsalt teadlane, vaid tal on ka praktilised kogemused oma perest.  Ta kasvas üles kakskeelselt (inglise-eesti) Californias, USAs, nüüd kasvatab oma lapsi kakskeelselt (eesti-inglise) Tartus. Ta on elanud Inglismaal, kus ta töötas eesti keele õpetajana ja osales Eesti Maja tegevuses. Magistri- ja doktorikraadi omandas ta Edinburghi ülikoolis. Ta on uurinud eesti keele struktuuri ja varieerumist, keelepoliitikat Eestis, laste kakskeelsust ja laste esimese keele omandamist.

Loeng ja vestlusõhtu toimub eesti ja rootsi keeles 24. märtsil kell 15.00 Simonsland Träffpunktis. Palume enda tulekust teatada hiljemalt 22. märtsiks telefonil 0721-550674 (Katrin Lainemäe) või e-postiga moc.l1719327222iamg@1719327222tseae1719327222vs1719327222. Osavõtutasu 50 kr saab maksta kohapeal sularahas või swishiga. Hind sisaldab kohvilauda. Ruumi jagub 40 osalejale.

Täname rahvuskaaslaste programmi, Eesti Teadus- ja Haridusministeeriumi ning Eesti Instituuti ürituse toetamise eest!

Katrin Lainemäe
Aili Salve
Eesti Keele Selts Boråsis


Den 24 mars kl 15.00 hålls en föreläsning och diskussion på Träffpunkten Simonsland. Föreläsare är Virve-Anneli Vihman som är universitetslektor i tillämpad lingvistik och forskare i estniska språket vid Tartu Universitet. Föreläsningen är på estniska men översätts till svenska.

Anmälan kan göras på telefon 0721-550674 (Katrin Lainemäe) eller via e-post moc.l1719327222iamg@1719327222tseae1719327222vs1719327222 senast den 22 mars. Inträde 50:- kan betalas kontant eller med Swish på plats. Kaffe/te och smörgås ingår. Det finns 40 platser.

Vem är Virve-Anneli Vihman?

Virve-Anneli Vihman växte upp tvåspråkigt (engelska-estniska) i Californien, USA. Nu uppfostrar hon sina egna barn tvåspråkigt (estniska-engelska) i Tartu. Hon har bott i England där hon jobbade som lärare i estniska och deltog i Estniska Husets verksamhet.
Hennes akademiska bakgrund: hon fick sin magister- och doktorsexamen vid Edinburghs universitet. Hon har forskat i estniska språkets struktur och variation, språkpolitik i Estland, tvåspråkighet hos barn och förstaspråksinlärning hos barn.

Ett stort tack till Estniska Utbildnings- och forskningsdepartementet samt Estniska Institutet för bidraget inom ramen av utbildningsprogrammet för ester i världen!

Katrin Lainemäe
Aili Salve
Eesti Keele Selts Boråsis

Eelmine artikkelStatsministern gratulerade Estlands premiärminister på 100-årsdagen
Järgmine artikkelMarie Under 135