Kutse SES Talvekontserdile Eric Ericsonhallenis!

1950

16.detsembril kell 14.00 saab Eric Ericsonhallenis näha ja kuulda Stockholmi Eesti Segakoori ja Balti meedia ja filmi instituudi segakoori ühiskontserti „Sügav rahu“.

Stockholmi Eesti Segakoor tähistas hiljuti oma 15. tegevusaastat ja on seekord oma traditsioonilisele talvekontserdile külla kutsunud Tallinna Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi koori, mis loodi 2013. aasta sügisel Tallinna Ülikooli muusika osakonna üliõpilastest. Aja jooksul on lisandunud lauljaid erinevatelt TLÜ erialadelt. Koor on üles astunud ülikooli tähtpäevadel ja olnud kasvulavaks noortele kooripraktikat tegevatele üliõpilastele. Olulisemateks esinemisteks senises tegevuses on olnud osalemine laulupidudel, rahvusvahelistel koorifestivalidel Korofest 2014 Istanbulis ja 2017 Liibanonis, vabariiklikul segakooride võistulaulmisel Tuljak 2015 ja 2017. Suurimaks kordaminekuks peab BFM segakoor Moskva XIV rahvusvahelisel laste- ja noortekooride konkursil saavutatud Grand Prix’d. Koori juhatavad Raul Talmar ja Merike Aarma ning hääli seab Karin Salumäe. Kontsertmeister on Auri Niilo.

Stockholmis tegutsev eestlaste koor, kus liikmeid neljakümne ringis, on Stockholmi Eesti Segakoor. Koor on osalenud laulupidudel, esinenud pidulikel tähtsündmustel Rootsis ja Eestis, teinud koostööd erinevate orkestrite, dirigentide ja kooridega mõlemast riigist. Täna on koorijuhtideks Toomas Tuulse, Epp Jaansoo ja Kaspar Kõrvits, kel kõigil on pikaajalised ja professionaalsed suhted muusikateooria ja praktikaga ning on meie publikule juba ammu tuttavad.

Kontserdil esitatakse koorimuusika pärle 16. kuni 21. sajandist. Esitusele tuleb näiteks „Sicut Servus“ 16. sajandi heliloojalt Giovanni Pierluigi da Palestrinalt ning „Magnificat; Nunc Dimittis“ ja „Only in sleep“ maailmakuulsalt läti heliloojalt Ēriks Ešenvaldsilt (s. 1977). Lisaks Ameerika helilooja Morten Lauridseni taevalike kõladega „O Magnum Mysterium”, Wilhelm Peterson-Bergeri „Stemning“  ning jõlumeeleoluks John Rutteri “Christmas Lullaby”. Eesti keeles kuuleb Pärt Uusbergi „Muusikat” ja „Valgusele” ning Olav Ehala “Jõuluinglit”.

Dirigendid on Kaspar Kõrvits, Merike Aarma, Epp Jaansoo ja Toomas Tuulse. Klaveril saadavad Toomas Tuulse ja Auri Niilo. Solistidena esinevad Ella Estonius, Amanda Rass ja Mariliis Tiiter.

Piletid talvisele muusikapärastlõunale on saadaval kohapeal ning maksta saab nii sularahas kui ka Swishiga.

Pileti hinnaks:
Täiskasvanud 150.-, Lapsed 100.-,
Perepilet 400.- (2 täiskasvanut ja lapsed)

Traditsiooniliselt pakub SES ka kontserdi eel ja vaheajal kohvikus koduseid kooke ja jooke.

Peatse kohtumiseni!

Reelika Kirna
SES juhatuse liige

Artikkel ilmus ka Eesti Päevalehes
SES (pildi autor Aili Suiste Rundin)

BFM Segakoor (Erakogu)

 

Eelmine artikkelREL liikmed – palume teil uuendada oma kontaktandmed
Järgmine artikkelStockholmi Eesti Kool otsib direktorit