Tantsud Eesti filmidest – Stockholmis ja Linköpingis

2511

Rootsi Eestlaste Liidu Östergötlandi osakonna korraldusel on Stockholmi ja Östergötlandi eestlastel võimalus osa saada uuemast eesti tantsukunstist.
Lavastus „Tantsud Eesti filmidest” etendub
– 22. novembril kell 18 Stockholmi Eesti Maja suures saalis, Wallingatan 34 ja
– 23. novembril kell 21 Linköpingis, Arbis, Repslagaregatan 30

Uurisime etenduse kohta lähemalt lavastajalt Heili Lindepuult.

Rääkige lähemalt sellest tantsulavastusest. Kuidas see sündis? Mis on sõnum?

2014. aastal valmistasime tARTuFFi filmifestivaliks Lavastuslikku filmiviktoriini, mille tarbeks sai suur hulk Eesti filme läbi töötatud. Jäi silma, et Eesti film ei ole aeglane ja tuim, vaid täis särtsu ja tantsu. Nii sündis idee luua Eesti mängu-, dokumentaal- ja muusikafilmidest ning telelavastusest pärit tantsudest üks terviklavastus. Äratundmisrõõmu ja üllatushetkei on kõigile, kes on filme näinud. Kui aga ei ole, siis tantsijad suudavad enda energiaga nakatada kõiki saalisviibijad. Lavastuse käigus saab publik ka teada, mis filmidest on katkendid võetud. Äratundmisrõõmu on kõigile.

Keda näeme laval?

Laval on Aivar Kallaste – staažikas Vanemuise teatri balletisolist, kes on tantsinud peaosasid olulisemates klassikalise balleti lavastustes, samuti osalnud nüüdisballeti, ooperi, opereti lavastustes.

Jaanus Tepomees on noor näitleja, kes on teinud kaasa sõna- , muusika- ja tantsulavastustes Vanemuises, Ugalas, Estonias, Tallinna Tantsuteatris jt. Lisaks näitlemisele suurepärane laulja ja lavastaja.

Kas te olete varem ka väljaspool Eestit etendusi andnud?

Tallinna Tantsuteater on siiani käinud välismaal viiel korral ja kolmes riigis. 2013.aastal kahe lavastusega Jerevanis (Armeenia) Eesti kultuuripäevadel, 2015.aasta alguses olime kahe lavastusega Saksamaal Kölnis, kus meid võõrustas teater NovaTanz. Sama aasta sügisel käisime St.Peterburgis (Venemaa) ja etenduskusntide festivalil Jerevanis (Armeenia). 2016.aastal olime taas St. Peterburgi Jaani kirikus. Lavastusega „Tantsud Eesti filmidest” oleme välisreisil esimest korda, kuid 2017.aastal on ees ootamas etendused Ameerikas ja Kanadas.

Millised on teie ootused enne reisi?

Ootame avatud südamega publikut. Kui keegi arvab, et kuna on näinud vähe Eesti filme ja ei saa aru, siis tasub vaatama tulla juba tantsijate energia ja karisma pärast. Peale etendust oleme avatud vestluseks, mälestusteks jm. Pakume teile killukese positiivset ja rõõmurohket Eestit läbi Eesti filmidest pärit tantsude.
Loodame, et meil õnnestub ka Stockholmi Eesti Kooli õpilastele ja REL Östergötlandi piirkonnas elavatele lastele korraldada üks tore õpituba.

SIRLE SÖÖT
moc.l1716346120iamg@1716346120toos.1716346120elris1716346120

Eelmine artikkelMuusika kui armastuskiri – Tuulikki Bartosiki kontsert Stockholmis
Järgmine artikkelJõululaat – Julmarknad