Algasid 20. REL eesti keele intensiivkursused Tartus

1853
Foto: Kätlin Aare

REL:s intensivkurser i estniska i Tartu är igång!


1. augustil algasid Tartus järjekorras juba 20. eesti keele intensiivkursused rootslastele. Osalejate huvi paistab igal aastal kasvavat ning seekord on Tartus taas rekordarv keelehuvilisi – 46! Peale Rootsist tulnute on osalejaid ka Taanist, Luksemburgist ja Hollandist.

Õppurid on jaotatud kolme rühma: algajad, kesktase ja edasijõudnud. Auditoorne õppetöö kestab igal hommikul 3 tundi. Sellele lisaks toimuvad pärastlõunased keelekohvikud, kus kursusel osalejatele pakutakse võimalust suhelda omavahel vabas vormis koos juhendaja abiga, kui eesti keeles hätta jäädakse. Kummalegi nädalale on planeeritud traditsioonilised väljasõidud suveteatrite etendustele, millest kõik huvilised osa võivad võtta. Kursused kestavad 2 nädalat.

Tartusse eesti keelt õppima tulnud inimesed võttis Tartu linnavalitsus 2. augustil vastu veel avamata Eesti Rahva Muuseumi uues hoones abilinnapea Valvo Semilarski tervitusega. Sellele järgnes pooleteisttunnine ekskursioon Kaarel Tarandi lõbusal juhtimisel.

Jõudu eesti keele õppijatele!

Tekst ja foto: Kätlin Aare
REL keele-, kultuuri- ja noorsootöö komisjon


Den 1:a augusti började Sverigeesternas Förbunds årliga intensivkurser i estniska i Tartu, redan de 20:e i ordningen. Intresset för kurserna verkar växa för varje år som går. I år är det åter ett rekordstort antal deltagare – hela 46. Förutom deltagare från Sverige har även
personer från Danmark, Luxemburg och Nederländerna sökt sig till Tartu i vår regi.

Studenter är indelade i tre grupper – nybörjare, mellannivå och avancerad nivå. Varje dag pågår lektioner under tre timmar, därefter sker gemensamma aktiviteter som exempelvis språkcaféer, där deltagarna erbjuds möjligheter att umgås under fria former men vid behov med stöd av handledarna. Under kursens två veckor finns även inplanerade utflykter till populära sommarföreställningar.

Den 2:a augusti togs kursdeltagarna emot i den ännu oöppnade nya estniska Nationalmuseet av vice borgmästaren i Tartu, Valvo Semilarski, som hälsade alla välkomna, varefter den populäre kulturskribenter Kaarel Tarand, ledden en grundlig visning av museets
samlingar.

Vi önskar lycka till för alla våra duktiga studenter!

Text och foto: Kätlin Aare
Sverigeesternas Förbunds utskott för språk-, kultur- och ungdomsfrågor

 

Eelmine artikkelAlgas Suvekodu Metsakodus
Järgmine artikkelAlgab registreerimine REL rootsi keele kursustele