Massiküüditamise mälestusjumalateenistus Jakobi kirikus toimub kolmes keeles

  2094

  Minnesgudstjänst i Jakobs kyrka med anledning av de stora massdeportationerna i Baltikum hålls i tre språk 


  Teisipäeval, 14. juunil kl 18.00 toimub Stockholmi Jakobi kirikus Balti leinapäeva jumalateenistus 1941 aastal toimunud massiküüditamise mälestuseks. Täna 75 aastat tagasi algas esimene suurem küüditamiste laine, mille käigus Nõukogude Liit saatis Siberisse kümned tuhanded süütud inimesed okupeeritud Baltikumi aladelt.

  Kaasa teenivad: Piiskop Mindaugas Sabutis (jutlus), praost Ieva Graufelde, praost Ingo-Tiit Jaagu, õp. Tiit Pädam, Stockholmi Eesti Segakoor : dirigent Epp Jaansoo, orelil Gustav-Leo Kivirand. | Koht: Jakobi kirik Stockholmis


  I dag kl 18.00 hålls i Jakobs kyrka i Stockholm en minnesgudstjänst med anledning av 75-årsdagen av de stora massdeportationerna som Sovjetunionen genomförde bl a i Estland, Lettland och Litauen då tiotusentals oskyldiga invånare, däribland många kvinnor och barn skickades till Sibirien.

  Medverkande:Biskop Mindaugas Sabutis (predikan), prosten Ieva Graufelde, prosten Ingo-Tiit Jaagu, prästen Tiit Pädam, Stockholms Estniska Kör under ledning av Epp Jaansoo. Vid orgeln Gustav-Leo Kivirand.

  Eelmine artikkelGotlandi liberaalid: Nord Stream II tuleb peatada
  Järgmine artikkelJuuniküüditamise ohvrite mälestuspäeva sõnum – Me oleme siin, sest me mäletame…