Avaleht Kalender Musiksamtal – Det förbjudna groovet – på Scenkonstmuseet

Musiksamtal – Det förbjudna groovet – på Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet har bjudit in Henrik Ehte från Tallinn att berätta om musik från Estland under Sovjet-tiden på torsdag den 17 oktober kl 18.00.

► DET FÖRBJUDNA GROOVET
Välkommen till ett samtal om det sovjetiska kulturministeriets granskning och censur, om en tid musiker övervakades och förföljdes och om hemliga inspelningar som har grävts fram ur gömda arkiv.
 
Henrik Ehte berättar om estnisk funk, jazz, disco och pop från 1970- och 1980-talet, en tid då esterna var under Sovjets ockupation.

Hör om musiken och budskapet som var gömt mellan raderna och höll Estland vid liv. Om underjordiska klubbar och festivaler. Och om estniska musiker och sångare, som vid den här tiden var populära i hela Sovjetunionen, men som ville ta ut svängarna mer.

Musiksamtalet hålls på engelska.

 
► VI BJUDER PÅ SOPPA
Vi bjuder på soppa, bröd och kaffe/te till samtalet!

Med din biljett till evenemanget ingår även inträde till museet. Kom gärna tidigare och besök museets utställning! Museet är öppet till kl 17.

► KÖP BILJETT
Vuxen: 150 kr
Pensionär/Student: 110 kr
Årskortsinnehavare: 100 kr
Entré till museet samt soppa och kaffe/te ingår i biljettpriset.
► HÅLLS AV HENRIK EHTE
Henrik Ehte är grundare och VD på Estonian Funk Embassy som är ett management-, event- och skivbolag i Tallinn, som har gett ut samlingsalbumen “Groove of ESSR”. Henrik är också chef för musikhuset Selektor Studio i Telliskivi Creative City.

Samtalet presenteras i samarbete med Magnus Svensson.

Med stöd av Estniska ambassaden i Stockholm.
  • 00

    päeva

  • 00

    tundi

  • 00

    minutit

  • 00

    sekundit

Kuupäev

17 okt. 2024

Aeg

18:00