Mara Ljutjuki kunstinäitus “Mees ja tema igavene kala”

297

Eesti Saatkond Stockholmis kutsub kõiki huvilisi külastama kaasaegse Eesti maalikunstniku, Mara Ljutjuki näitust „Mees ja tema igavene kala“. Saatkonna vastuvõtualal on võimalik tutvuda läbilõikega Mara loomingust ja esindatud on Mara maalid alates aastast 2002. Käesoleva aasta lõpuni avatud näitust saab külastada argipäeviti eelregistreerimisega info@estemb.se.

Mara Ljutjuk lõpetas Eesti Kunstiakadeemia maali erialal 2001. aastal. Ta on täiendanud end vabades kunstides 2007. aastal Hispaanias Valencia Universidad Politécnicas. 2006. aastast on ta Eesti Kunstnike Liidu ning Eesti Maalikunstnike Liidu liige. Alates 2004. aastast on tal olnud mitmeid isikunäitusi ning osalenud mitmetel ühisnäitustel aastast 2000. Maalimise kõrval tegeleb Mara näituste kureerimise ja kujundamisega. Ta on aktiivselt seotud Evald Okase Muuseumi programmi kureerimise ja korraldamisega ning õpetab Eesti Kunstiakadeemias maalimist.

Mara maalid on vormilt lihtsad ja jutustavad lugusid, milles igaüks võib end ära tunda. Motiivid, mis võivad tunduda tuttavlikud, sest peegeldavad hetki meid ümbritsevast maailmast, mõtestavad lahti inimsuhteid ning juhivad meie tähelepanu elu nüansirikkusele. Mara maalidesse on tundlikult talletatud tihti vaid viivu kestvaid hetki, fragmente elust, stseene millest osa räägib otsesemalt, osad metafoorsemalt argisest ja ringjoonelisest liikumisest.

Suursaadiku assistent Laura Ringbom näitust tutvustamas. Foto: Sirle Sööt
Suursaadik Margus Kolga ja kunstnik Mara Ljutjuk näituse avamisel 11.09.2020 Foto: Sirle Sööt

 

Veel fotosid Mara Ljutjuki näituse avamiselt SIIN